بارگذاری فایلها و ایجاد دیتابیس

تقریبا کلیه مراحلی که در نصب برنامه فروشگاه ساز ویرچو برروی کامپیوتر شخصی (localhost)  طی کرده‌اید در اینجا هم باید انجام دهید. با این تفاوت که در اینجا در فضای اینترنتی بوده و در بارگذاری و نصب فروشگاه باید فایل‌های برنامه را برروی اینترنت و میزبان (Host) خود ارسال (Upload) کنید.
بعد از دریافت فایلهای برنامه فروشگاه ساز ویرچو برای نصب و راه اندازی سریع مراحل زیر را طی کنید.

1- فایل فشرده ای را که دریافت کرده اید (virtu_package.zip) از حالت فشردگی خارج کنید . برای این کار می توانید از برنامه 7zip یا Winzip  استفاده کنید.
2- در داخل آن، پوشه ای به نام virtu_package  موجود است. محتویات این پوشه را به مسیر root سرور میزبان (Host) انتقال دهید.  برای اینکار می توانید از یک برنامه FTP استفاده کنید که در ادامه شرح داده میشود. پوشه root  در بیشتر  موارد (در سرورهای لینوکس) همان پوشه www یا public_html می باشد.

FTP چیست و به چه منظور استفاده میشود؟

پروتکل ارتباطی FTP مخفف کلمه File Transfer Protocol است که برای مدیریت و انتقال اطلاعات از کامپیوتر شخصی به میزبان (Host) شما در اینترنت استفاده می‌شود. معمولا برای ورود به سرور Ftp میزبان (Host) خود باید دستورات زیر را در نوار آدرس بار برنامه مرورگر خود (مثلا Internet Explorer یا Firefox) تایپ نمایید:

ftp.yoursite.com    یا  ftp://yoursite.com

در این حالت برنامه مرورگر از شما Username و Password خواهد خواست، که با تکمیل این دو فیلد به فایلها و پوشه های خود دسترسی خواهید داشت. لازم به توضیح است که فایل ها و فولدرهای سایت شما باید داخل شاخه‌ای به نام public_html (یا www) قرار گیرد. بنابراین برای مدیریت فایلها و فولدرهای سایت خود و ایجاد تغییرات در آنها از دستکاری شاخه‌های دیگر میزبان (Host) خود خودداری کنید چون فولدرهای دیگر که به سایت مربوط نمی شود ممکن است باعث بروز مشکل در بقیه قسمتهای هاست شود. بنابراین فقط در داخل شاخه public_html  و یا نام میانبر آن یعنی www اطلاعات  و فایل‌ها را بارگذاری کنید . دقت کنيد که آپلود کردن يک فايل بزرگ از طريق مرورگرها توصيه نمي شود چه از لحاظ امنيتي و چه از نظر صحت انتقال بهتر است در اين موارد از نرم افزارهاي مخصوص استفاده شود.

راه دیگر دسترسی به فایل‌ها و فولدرها از طریق پروتکل ftp استفاده از نرم‌افزار های FTP است. تفاوت استفاده از اینگونه نرم افزار‌ها با استفاده از مرورگرها (که در بالا توضیح داده شد) ، یکی در سرعت استفاده و  مدیریت انتقال فایل ها است و دیگری راحت تر بودن کار با اینگونه نرم افزارها می باشد.
در اینجا به معرفی Filezila ، یکی از قدرتمندترین نرم افزارهای FTP و آموزش آن می پردازیم:
اين نرم افزار يکي از بهترين برنامه هاي موجود در اينترنت است که بسيار کامل مي باشد و در عين حال کار کردن با آن ساده و راحت است. برای دریافت این نرم‌افزار به آدرس:

 http://filezilla-project.org/download.php?type=client

رفته و بر روی گزینه‌ با عنوان زیر کلیک کنید تا  فایل نصب برنامه Filezilla  دانلود شود. (از طریق سی دی نسخه تجاری فروشگاه ساز ویرچو نیز می توانید فایل نصب این نرم افزار را بدست آورید).
سپس فایل را اجرا کرده تا برنامه نصب شود. دقت کنيد در اينجا قصد آموزش نصب اين نرم افزار را نداريم و فقط نکاتي را که براي ايجاد ارتباط بين کامپيوتر شما و دايرکتوري وب سايت براي انتقال فايلها لازم مي باشد را آموزش مي دهيم و فرض را بر اين گرفته ايم که شما برنامه را با موفقيت نصب کرده ايد.
با تماس با شرکت ارائه کننده خدمات میزبانی سایت (هاست) می توانید مشخصات FTP خود را دریافت کنید. سپس باید مشخصات  دریافت شده از قبیل: Host، Username،  Password و Port خود را در قسمت مربوطه در بالای پنجره نرم‌افزار وارد کنید. در صورتیکه مشخصات خود را به طور صحیح وارد کرده باشید با زدن  Quickconnect  به سرور FTP خود متصل خواهید شد.

 

 

پس از اتصال، در پنجره پائین سمت چپ، Local Site  که همان درایوهای موجود بر روی کامپیوتر خودتان است و در سمت راست، Remote Site که فایل های موجود بر روی سرور میزبان (Host) را مشاهده خواهید کرد. اکنون می توانید با ماوس، فایل ها و پوشه های virtu_package را  به پوشه public_html در سرور منتقل کنید. درست مانند همان کاری که برای انتقال فایل ها در کامپیوترتان به صورت معمول انجام می دادید.

روش سریعتر دیگری نیز وجود دارد که ما از همان ابتدا فایل فشرده virtu_package.zip را به مسیر root سرور (منظور همان www یا public-html ) آپلود می‌کنیم و سپس با استفاده از manager  File سرور، فایل را انتخاب کرده و بعد  آن را Extract ( از حالت فشردگی در آوردن ) می‌کنیم.

پس از انتقال فایل‌ها و فولدرهای virtu_package به فضای سرور خود نوبت به نصب برنامه برروی سرور میزبان (Host) می‌رسد.
قبل از شروع به نصب برنامه ما باید یک Database  برای ذخیره اطلاعات برنامه تولید کنیم . روش کار به این صورت است که از ControlPanel سایت میزبان (Host) ابزار MySQL Databases را انتخاب کرده یک database ساخته (مانند همان کاری که در هنگام نصب برنامه با phpMyAdmin انجام دادیم) و بعد یک user تعریف کرده و در انتها این دو را بهم مرتبط کنیم. توجه کنید که ممکن است در سرور های مختلف روش ساخت Database متفاوت باشد. به راهنمای Contorol Panel سرور میزبان (Host) خود رجوع کنید. راهنمایی در مورد Cpanel در این دفترچه راهنما معرفی شده است که ممکن است مطالعه آن مفید باشد.
حال با استفاده از مرورگر مورد علاقه خود به آدرس سایت خود بروید و آدرس سایت خود را تایپ کنید. بعنوان مثال:

http://www.my-site.com

در اینجا شما باید عینا عملیاتی را که در نصب برنامه فروشگاه روی کامپیوتر شخصی خود (localhost) طی کردید را انجام دهید. بنابراین از توضیحات مجدد این قسمت خودداری کرده و توصیه میکنیم بخش 1.1.1. نحوه نصب فروشگاه ساز ویرچو را مطالعه بفرمائید.


ساختار فایلهای فروشگاه و سطح دسترسیهای بعد از نصب

این موضوع در بخش 1.2. ساختار فایل پوشه‌های فروشگاه و سطح دسترسیهای بعد از نصب توضیح داده شده است که می‌توانید آنرا مطالعه نمائید.

قدرت یافته با Zoopeer - © Zoopeer CMS 2005-2013